Navy Rørvik blir en del av InnovArena

Med Navy Rørvik på laget får den blå innovasjonsklyngen en ny medspiller med en etterspurt maritim kompetanse.

– Vi tror på samarbeid og at vi i fellesskap må finne de gode løsningene på hvordan vi skal sikre og utvikle regionen som et blått kraftsenter, forteller daglig leder i Navy Rørvik, Lars Halvar Nilsen, på spørsmålet om hvorfor akkurat InnovArena.

Rørvik-bedriften er en av landets mest erfarne totalleverandør av komplette maritime løsninger for oppdrett- og fiskeriflåten. Navy Rørvik skreddersyr smarte løsninger innen navigasjon- og kommunikasjonsutstyr til nybygg, men leverer også spesialoppdrag til fremoverlente kunder i inn- og utland.

– Navy Rørvik representerer en relevant og spennende spisskompetanse for regionens næringsliv, og er en ideell klyngebedrift fordi de ser verdien av fellesskap, er fremoverlent, nysgjerrig og har god kultur for samhandling, sier klyngeleder Andrea Nogva.

Større kompetansemiljø

– Klyngefilosofien er fremtredende i InnovArena, og særlig spennende er den tette koblingen mellom næringslivet, utdanningssektoren og det offentlige. Potensialet i regionen er enormt, og vi har tro på at InnovArena blir et nav for regional utvikling gjennom utviklingsprosjektene, sier Nilsen og tilføyer:

– Skal vi ligge et hakk foran, trenger vi å være en del av et større kompetansemiljø, og InnovArena er en skreddersydd møteplass for deling av ideer og kunnskap. I likhet med hele Namdalskysten har vi et rekrutteringsbehov, og trenger enda flere kloke hoder med kunnskap om kybernetikk og dataelektronikk.

Grønnere og smartere teknologi

Nilsen peker også på grønn teknologiutvikling i blå sektor som et sentralt satsingsområde for Navy.

– Det er mye fokus på at teknologien skal være grønn, men like viktig er bruken av teknologien og utviklingen av fremtidige løsninger som er bærekraftige ved å gjøre ting smartere og rasjonalisere tid, sier han.

Stor interesse for klyngen

Siden InnovArena åpnet dørene, har syv nye bedrifter blitt en del av klyngen. Med Navy Rørvik om bord, teller innovasjonsklyngen nå 43 medlemmer.

– Vi opplever et økt trykk fra bedrifter som ser verdien av å jobbe sammen om felles mål. Verktøykassa blir stadig fullere med fremoverlente næringsaktører som bidrar med etterspurt og strategisk kompetanse som skal levere blå innovasjoner for en grønnere framtid, sier Nogva.