Torunn kapret drømmejobben hos SYNLAB

Som nyutdannet sivilingeniør i kjemi, så ikke Torunn Valø (25) for seg at yrkeskarrieren skulle starte hjemme i Nærøysund, på jobb for verdens største laboratoriekonsern.

Da InnovArena åpnet dørene på nyåret, var også SYNLAB etablert med en moderne lab for analysetjenester på bygget.

Av totalt 36 søkere på jobben som laboratorieingeniør, ble det Torunn Valø fra øya Borgan ytterst i Nærøysund, som trakk det lengste strået.

– Jeg hadde lyst til å komme heim til Nærøysund, men så for meg at det kunne bli et trangt nåløye å komme gjennom med min utdanning. Masteroppgaven var knapt levert da jeg fikk tilbud om stillingen. Å få jobbtilbud så raskt fra en anerkjent aktør som SYNLAB er en stor tillitserklæring, og jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, sier Torunn.

Kjemikeren bidrar med en etterspurt kompetanse for havbruksnæringen. I masteroppgaven skrev hun om kaldrøkt laks, hvor hun sammenlignet og analyserte tradisjonell røyking med en annen metode som både er sunnere og raskere.

Både hun og samboeren er heimflytta nærøysundværinger og blant de mange som bidrar til +1000-visjonen.

Verdens største laboratoriekonsern

SYNLAB har avdelinger i hele 35 land, på fire kontinenter. Med 19 000 medarbeidere leverer konsernet årlig rundt 50 000 analyseprøver. SYNLAB tilbyr alle nødvendige analyser innen områder som mikrobiologi, næringsinnhold, vannprøver, pesticider og miljøgifter.

Nå kan du bli Torunns kollega, SYNLAB søker nemlig ny laboratorieingeniør/-ansvarlig i InnovArena

Torunn Valø (25) fant drømmejobben på kaikanten i Rørvik. Foto: Lykt Foto og Film

Etterspørselen etter analysetjenester til havbruksnæringen er økende, og for SYNLABs betyr nyetableringen at de kan være en nær partner både for oppdrettere og andre kundemasser.

– Det er veldig spennende å være med på å bygge opp en helt ny avdeling og kompetanse i regionen. Jeg trives aller best blant reagensrør i labfrakken, men det er givende å ta del i hele prosessen og dialogen med kunden, forteller Torunn entusiastisk.

Kompetansemiljø innen analysetjenester

Sammen med PHARMAQ Analytiq, Norsk Oljelaboratorium, Aqua Kompetanse og Val FoU, utgjør SYNLAB et viktig kompetansemiljø innen fiskehelse og analysetjenester i innovasjonsklyngens mangfoldige verktøykasse.

– Siden oppstarten har vi sikret oss enda flere enda flere avtaler. Det er uten tvil på grunn av vår plassering i InnovArena. Det er verdifullt å være en del av et større miljø, og en egen labklynge på huset. Vi kjenner hverandres kompetanse godt, og kan tilføre hverandre kunder når de har behov for andre analysetjenester enn det vi tilbyr, konkluderer Torunn.