Millionstøtte til Val og Mære

Samarbeidet mellom de videregående skolene på Val og Mære og klyngenettverket på InnovArena får to millioner kroner i støtte fra staten

Det er klart etter at regjeringa og Frp ble enige om rammene for revidert nasjonalbudsjett søndag. Tilleggsbevilgningen kommer etter at regjeringspartiet Venstre løftet kunnskapssamarbeidet mellom Val videregående skole og Mære landbruksskole inn i forhandlingene.

De to videregående skolene har sammen med InnovArena startet arbeidet med å berede grunnen for en utviklingsarena som skal gi flere innovasjoner på tvers av jord-, skog- og havbruksnæringene.

– Det har vært mye snakk om mulighetene for konkret samarbeid mellom de blå og grønne næringene, men vi har manglet en arena og ei kobling mellom praktikerne i næringslivet, fagutdanninga i de videregående skolene og de tunge forsknings- og utviklingsmiljøene i Trøndelag, innleder Kristine Fagerland, daglig leder i Val FoU.

Les hele saken på NT24.no