Proffteiner er ny klyngebedrift på InnovArena

Jim Harald Sæternes har store planer for Proffteiner AS. Nå veksler han mellom å være kontorist på InnovArena og krabbeteineutvikler i Ytre Vikna.

– Dette er spennende og for min del en helt ny hverdag. Jeg har vært yrkesfisker i hele mitt arbeidsliv og aldri vært kontorist før, men jeg er glad for å være her og opptatt av at vi skal kunne tilby fremtidige ansatte en bra arbeidsplass i et kunnskapsrikt miljø. Da er InnovArena midt i blinken, sier Jim Harald Sæternes i Proffteiner.

Verksted i Ytre Vikna

Han holder fortsatt på å flytte inn i kontoret i andre etasje.
– Vi har fått inn en kontorpult nå, så det kommer seg. Vi vil foreløpig ha to kontorplasser her, og på sikt kanskje enda flere, forteller Sæternes.

Største del av jobben foregår nemlig på verkstedet i Ytre Vikna, for ved hjelp av Proffteiner skal det bli enklere og mindre belastende å jobbe som yrkesfisker.

– Vi utvikler en ny type krabbeteine som skal kunne håndteres på en sjark ned til syv meter. Femten fiskere skal nå teste slitestyrke og kapasitet på teinene flere steder langs kysten. Målet er å produsere 2000 teiner som kan selges allerede neste år, sier Sæternes.

Vær smartere enn krabben

Og han vet hva han prater om. Ideen oppsto nemlig da han selv skadet skulderen sin så mye at arbeidshverdagen som yrkesfisker ble nærmest umulig.
– Min mening er at mange benytter alt for mange teiner. Hvis du skal fange krabbe, må du tenke som en krabbe og i tillegg være smartere enn krabben. Det mener jeg at vi har klart, sier Sæternes.

Den kunnskapsrike krabbefiskeren har nå søkt patent på Vikingteina og samtidig byttet tittel fra fisker til daglig leder.
– Så er vi veldig fornøyde med å ha vunnet KLP Trykktanken Hav 22. Miljøet på InnovArena oppfordret oss til å delta. Det er vi takknemlige for, sier Sæternes.

Ønskes velkommen

– Vi ser fram til å få med Proffteiner som en del av klyngen. Det bygger opp under vår ambisjon om få flere aktører på InnovArena som jobber tett sammen for å bygge opp under nye innovasjoner. Dette er helt i tråd med vår intensjon om å knytte idéer, spisskompetanse og praktiske verdiskapere tettere på hverandre, forteller Asle Andersen, styreleder i InnovArena.