Disse ungdommene rydder strandsonen for søppel

Også denne sommeren drar ungdom i Oppdretternes Miljøservice ut for å rydde langs Namdalskysten.

De siste fem årene har Klyngebedriften Oppdretternes Miljøservice AS (OMS) vært en ettertraktet arbeidsgiver for ungdom helt ned til 15- årsalderen. I år tilbyr de sommerjobb til 30 ungdommer. InnovArena er stolte over å bidra og håper at enda flere bedrifter blir med på spleiselaget neste år.

– InnovArena bidrar med 60 000 kr til dette prosjektet i året. Dette bidrar til at ungdom får seg sommerjobb – en sommerjobb hvor du virkelig gjør en forskjell, sier Ragnhild Andersen, klyngeleder ved InnovArena.

Med ytterligere finansiering til prosjektet vil enda flere ungdommer få sommerjobb. Andersen forteller at dette er fin måte å bidra på dersom egen bedrift ikke har mulighet til å ansette sommervikarer, og håper at flere bedrifter i kommunen vil bidra neste år.

I sommer får 30 ungdommer sommerjobb hos Oppdretternes Miljøservice.

I sommer får 30 ungdommer sommerjobb hos Oppdretternes Miljøservice.

Populær arbeidsplass

– Det strømmer inn med søknader og det er utvilsomt en populær arbeidsplass. Vi vil gjerne ansatte mange flere neste år, og håper derfor at flere bedrifter blir med og skaper arbeidsplasser for ungdommene våre, sier John Einar Løkkhaug i OMS.

Helst skulle han ha hatt langsiktige avtaler for å sikre forutsigbarhet inn mot hver sommersesong.

– Dette er noe vi jobber med, og jeg må samtidig understreke at vi er svært takknemlige for de bidragene vi har fått. Vi har i flere år fått støtte fra «Rydd Norge» og «Handelens Miljøfond» og i år fikk vi også god støtte fra Nærøysund kommune. Det betyr mye, sier Løkkhaug.

Emil Løkkhaug (Fra venstre), Odd Waagø og John Einar Løkkhaug jobber sammen med strandrydderne.

Emil Løkkhaug (Fra venstre), Odd Waagø og John Einar Løkkhaug jobber sammen med strandrydderne.