Får verdifull arbeidserfaring

Hedda Wahl-Ovesen og de andre sommervikarene får verdifull arbeidserfaring på InnovArena i sommer.

23-åringen studerer til å bli fiskehelsebiolog ved Universitetet i Bergen, men er hjemme i sommer for å jobbe i Aquakompetanse.

–Jeg har lært masse allerede og trives godt sammen med kollegene mine. Her får jeg jobbe ute i felt, men også inne sammen med FOU-avdelingen. Ikke minst får jeg mye relevant erfaring som jeg tar med meg inn i mitt siste studieår i Bergen, sier Hedda.

Det neste året skal hun bruke på masteroppgave – en oppgave som skal gjøres i tett samarbeid med Aquakompetanse.

–Jeg skal skrive om trykkfallsyke i forbindelse med brønnbåtoperasjoner, som er et større prosjekt som Aquakompetanse er en del av. Det passer bra når planen er å flytte hjem og søke jobb i Nærøysund etter hvert, forteller fiskehelse-studenten.

–Et kroneksempel

At ungdom har sommerjobb på InnovArena er verdifullt for både bedrifter og vikarer, og helt i tråd med bedriftsnettverket «Emploi +1000» sin satsning.

–Vi ønsker at ungdommene vender hjem og kommer med ny og viktig kunnskap når de er ferdigstudert. Vi vil også at studenter og bedrifter skal samarbeide om oppgaver underveis i studieløpet. Så Hedda er på alle vis et kroneksempel på hvordan vi vil ha det, forteller Ragnhild Andersen, klyngeleder ved InnovArena.

Hun ønsker alle sommervikarer hjertelig velkommen – og håper arbeidshverdagen i Nærøysund gir mersmak.

–Dette er en flott måte for oss i Nærøysund til å vise ungdommen vår hvilke muligheter som finnes etter endt studieløp. Vi trenger at flere flinke folk flytter hit, og gjerne at de tar med seg kjæresten også, sier klyngelederen.

Her er noen av sommervikarene ved InnovArena. Fra venstre Hedda Wahl-Ovesen (Aquakompetanse), Andrine Pettersen (OMS), Jonas Bakken (Folla Event), Marianne Eiden (Pharmaq), Line Bondø Hellesø (Namdalsavisa), Ine Sunnset Trøen (Norsk Oljelaboratorium) og Nora Ringheim Eldegard (Norsk Oljelaboratorium).

Her er noen av sommervikarene ved InnovArena. Fra venstre Hedda Wahl-Ovesen (Aquakompetanse), Andrine Pettersen (OMS), Jonas Bakken (Folla Event), Marianne Eiden (Pharmaq), Line Bondø Hellesø (Namdalsavisa), Ine Sunnset Trøen (Norsk Oljelaboratorium) og Nora Ringheim Eldegard (Norsk Oljelaboratorium).