Fremtidens muligheter med redusert CO2-avtrykk fra emballasje
Om arrangementet
Dato
7. apr 2022
Tidspunkt
09:00 - 11:30
Sted
Webinar
Pris
Gratis. Påmelding innen 5. april
Arrangør
AgriTech Cluster
Velkommen til digital workshop, 7. april 2022, kl. 09:00-11:30!
Agenda for workshop
- Mengder og typer emballasje som tilvirkes, forbrukes og gjenvinnes i Norge
- Hvilke volum og typer emballasje bruker vi i dag?
- Brukserfaring og behov for type emballasje – utfordringer og muligheter mat- og havbruksnæringene
- Case-studier fra bedrifter i mat- og havbruksnæringene
- Metoder, teknologier og løsninger som døråpner for nye muligheter
- Hvilke løsninger eksisterer i dag for å lage netto-nullutslippsemballasje?
- Finnes det ny, lovende teknologi som kan brukes?
- Hvilke bedrifter kan bytte ut dagens emballasje mot netto-nullutslippsemballasje uten å øke matsvinn eller få redusert lagringsstabilitet?
- Kan synergier mellom næringene åpne dørene for nytt samarbeid?
Workshopen vil bestå av korte innlegg fra næringene og forskningen, samt gruppediskusjon rundt behov og muligheter.
Prosjektet BIOVERDI som er forankret i NCE Aquatech Cluster, WoodWorks! og Bondelaget inviterer til denne digitale workshopen om synergier mellom hav-, jord-, og skogbruksnæringer. Temaet for workshopen er fremtidige muligheter for bruk av emballasje med redusert CO2-avtrykk. Målet er å dele kunnskap og innsikt for å muliggjøre videre arbeid for økt bruk av fornybare ressurser i emballasje såkalt netto-nullutslippsemballasje. Bakgrunnen er at BIOVERDI har som hovedmål å mobilisere for økt verdiskaping fra bioøkonomien i hav-, jord- og skogbrukssektorene. Prosjektet har gjennom dette initiativet unike forutsetninger for å etablere en læringsarena hvor en kan bidra til kunnskapsoverføring mellom hav-, jord-, og skogbruksnæringene.
Kontaktinformasjon
Åslaug Hennissen, Klyngeleder Agritech Cluster
+47 470 25 185 aslaug.hennissen@oimat.no