Workshop – Fôrfabrikk i Norges største oppdrettskommune

Dette arrangementet er utgått

Om arrangementet

Dato

22. okt 2020

Tidspunkt

13:00 - 15:00

Sted

InnovArena

Pris

Arrangør

InnovArena AS

Nærøysund er landets største oppdrettskommune, og et kraftsenter for innovasjoner i blå sektor: Aquatraz og Atlantis, bløggeroboter og ringvaskere er utviklet her. Herfra utvikles industrikonsortier for framtidens nullutslippsfartøyer, og det investeres milliarder i landbaserte RAS-anlegg og slakterier. Det er ikke tilfeldig at den første ferske oppdrettslaksen eksportert sjøveien til Europa ble lastet nettopp i Nærøysund.

Namdalskysten ruster seg for sjørettet vekst. lokale havbruksselskaper vært aktive budgivere i de statlige auksjonsrundene for nye produksjonstillatelser, og regionen har sikret seg høykompetente analyselaboratorier med SynLab og Pharmaq Analytiq. Ambisjonen er mer sunn og bærekraftig matproduksjon på Namdalskysten.

En fiskefôrfabrikk kompletterer en nær komplett verdikjede havbruk, og kan gi PO7 (Nord-Trøndelag og Bindal) nye muligheter til å redusere matproduksjonens samlede fotavtrykk.

Nærøysund kommune, Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS, Namdalskysten næringsforening og InnovArena inviterer til workshop og idémyldring til om og hvordan vi kan utvikle og realisere Fôrfabrikk i Norges største oppdrettskommune.

Innledere
Lars Fr. Mørch, daglig leder Namdalskysten næringsforening
Dag Roar Opdal, rådgiver Nærøysund kommune
Asle Andersen, direktør Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS

Workshopen ledes av Andrea Nogva, daglig leder InnovArena.

På grunn av smitteverntiltak, kreves forhåndspåmelding innen 20.oktober 2020.

Kontaktperson: Andrea Nogva, InnovArena, [email protected] +47 469 24 918

Meld deg på her