Norconsult satser i Ytre Namdal

Norconsult øker sin tilstedeværelse lengst nord i Trøndelag, og etablerer eget avdelingskontor på InnovArena. Målet er at avdelingen skal vokse og ansette flere folk på sikt.

Rørvik blir det sjette avdelingskontoret til Norconsult i Nord-Trøndelag. Ragnhild Wendelbo Melgård er den første ansatte, og begynte i stillingen 1. april. På sikt håper kontorleder Rune Gjermo at avdelingen vokser og blir en betydelig aktør i Ytre Namdal.

Med 4.600 medarbeidere er Norconsult den største tverrfaglige rådgiverbedriften i Norge. Selskapet leverer i hovedsak tjenester rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. I Nord-Trøndelag har selskapet avdelinger i Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos, i tillegg til det nye kontoret på InnovArena.

Fra offentlig til privat

Ragnhild Wendelbo Melgård har en spennende bakgrunn, med flere lengre utenlandsopphold både i London og Tanzania bak seg. De siste åtte årene har hun stort sett jobbet med arealforvaltning i det offentlige. Melgård har tidligere jobbet som arealplanlegger og fagleder for jordbruk i Halden kommune, lærer ved Val VGS, plansjef i Nærøy kommune og som planlegger i  Nærøysund kommune. Hun har også en master i naturforvaltning fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås på CV-en.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Ragnhild med på laget, forteller Rune Gjermo som er kontorleder for Norconsult sine avdelinger i Nord-Trøndelag, og legger til at det har stor verdi for dem å være til stede lokalt.

Lokal kunnskap

– Vi er opptatt av å levere tjenester med lokal kunnskap. Vi skal være tett på kunden, og det skal være lav terskel for å stikke innom oss for en kopp kaffe, legger han til.

Ragnhild selv ser veldig fram til å bli en del av det innovative miljøet rundt InnovArena. Hun ser på det som en stor fordel å sitte tilknyttet til et tverrfaglig miljø der hun enkelt kan knytte kontakter både sosialt og faglig.

– Nærøysund er sterkt preget av vekst og utvikling. Det er mye som skjer her, og jeg gleder meg veldig til å bidra med spisskompetanse til offentlige og private virksomheter i regionen, sier Melgård.

Ønsker å skape arbeidsplasser

På sikt er planen å bygge opp et større rådgiverteam ved kontoret på InnovArena, og ta del i den positive utviklingen i regionen.

– Vi ser et veldig stort potensial her. Norconsult er allerede involvert i en rekke prosjekter i havbruksnæringa, blant annet innen prosjektering av landbaserte anlegg og nye havbrukskonstruksjoner, sier Gjermo.

– Vi ønsker å bidra med verdiskapingen i en veldig spennende region. Målet er å skape nye arbeidsplasser, og gjerne arbeidsplasser med en annen type kompetanse enn regionen har i dag. Hvis vi kan bidra med å legge til rette for at unge voksne flytter til regionen, så har vi oppnådd mye, legger Gjermo til, som ser for seg en gradvis oppbygging av et større rådgiverteam i Ytre Namdal. Han oppfordrer interesserte til å ta kontakt.

– Regionen trenger relevant, bred og høyere faglig kompetanse. Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med de som synes det ser interessant ut å jobbe for oss. Samtidig håper vi det lokale næringslivet benytter oss. Er det noen som har behov for tjenester innen planlegging, arkitektur, takst eller annen teknisk rådgiving oppfordres de til å kontakte Ragnhild, avslutter Gjermo.