Velkommen til innovasjonsfrokost om AI

Kunstig intelligens (KI eller AI) har den siste tiden gått fra å være et SciFi-fenomen til et begrep «alle» har hørt om. Men vet vi egentlig hva dette er?

InnovArena og iNam sammen med flere klyngebedrifter inviterer 20. september til en innovasjonsfrokost om AI, der deltakerne får en innføring i teknologien og tips til hvordan næringslivet kan ta i bruk dette selv. Fyr, Pkom og Lykt vil demonstrere tre ulike AI-verktøy, som vil være nyttige for oss i vår arbeidshverdag nå og i framtiden.

– Kunstig intelligens er viktig fordi det kan avlaste oss og hjelpe oss til å ta bedre valg. Både med tanke på helse, miljø og samfunnsplanlegging. Men det er likevel viktig å påpeke at AI er akkurat like empatisk som kalkulatoren dere hadde med dere på barneskolen. Den forstår ikke følelser, sinne eller kjærlighet. Den analyserer kun store datamengder, forteller Freddy Aursø fra FYR til Trønder-Avisa.

– Utviklingen innen AI-teknologi går ufattelig raskt. Vi tror det er viktig at man blir kjent med dette tidlig, slik at man kan henge med når det virkelig tar fart, forklarer Rakel Westrum-Rein i PKOM. Hun jobber til daglig med sosiale medier og digital kommunikasjon, og vil vise oss hvordan hun bruker AI for å forenkle og effektivisere arbeidsoppgavene sine.

Med rask teknologiutvikling er det også viktig at en ser utviklinga fra flere sider. Vi ønsker å sette lys på skepsisen og avslutter derfor frokostarrangementet med en debatt om temaet, ledet av Kim Riseth i Namdalsavisa, sier Silje Groven i iNam.

– Jeg synes det er viktig og riktig å stille kritiske spørsmål til teknologi. Samtidig tror jeg det er mye å hente for disse bedriftene ved å ta i bruk ny teknolog, så oppsiden er vesentlig større en nedsiden, sier Aursø til Trønder-Avisa.

– Vi tror at dette blir både en inspirerende og opplysende frokost, sier klyngeleder i InnovArena, Ragnhild Andersen.

Påmelding til frokostmøte
Påmeldingsfrist er 18. september.