Åpner opp InnovArena for flere
For å være relevante for de mest spennende virksomhetene i landets mest innovative næringsregion, må InnovArena også endre seg. Det sier Gisle Langli, InnovArenas nye styreleder.
Drøyt fire år er gått siden InnovArena offisielt åpnet dørene til kontorfellesskapet på dampskipskaia i Rørvik, en unik innovasjonsklynge for havbruk, fiskeri samt marin og maritim leverandørindustri på Trøndelagskysten.
Siden åpningen har antall klyngebedrifter vokst med 3-4 hvert år. Samtidig som nye bedrifter har kommet til eller har oppstått, har andre flyttet ut eller opphørt. Det krever endringer også i innovasjonsklyngen, mener Gisle Langli. Han er selskapets nye styreleder.
– Ambisjonen er at InnovArena skal være en plattform for praktisk, kunnskapsdrevet innovasjon. Vi skal styrke kystnæringenes konkurransekraft gjennom å forene gode idéer med spisskompetanse og praktiske verdiskapere. I næringslivet skjer mye på fire år. Skal vi fortsette å være relevante for de mest spennende virksomhetene i en av landets mest innovative næringsregioner, må også InnovArena tilpasse seg endringene, sier Langli.
Ønsker bredere eierskap
I sommer gikk han inn i rollen som styreleder for InnovArena Eiendom AS som etablerte innovasjonsklyngen og fortsatt eier InnovArena-bygget i Fjordgata 8 på damskipskaia i Rørvik. Klyngeaktiviteten er tidligere skilt ut fra eiendomsselskapet, men har enn så lenge de samme eierne og styre som eiendomsselskapet. Når styret samles i neste uke, er alt lagt til rette for å invitere flere og nye eiere inn i klyngen.
– InnovArena har hatt en viktigere rolle i mange av innovasjonsprosjektene som er startet og gjennomført på Namdalskysten enn det mange oppfatter og har forstått. Jeg tror også regionen trenger en bred og åpen plattform med innovasjons- og kunnskapstilbud tilpasset klyngebedriftene. Derfor rendyrker vi klyngevirksomheten gjennom et eget selskap, som vi åpner opp for å tilføre klyngen idéer, fagkunnskap og innovasjonskraft, sier Langli.
Jakter kunnskap til klyngestyret
Flere av eierne InnovArena-klyngen har signalisert at de selger seg ned. Aksjene legges inn i en felles pott, som administreres av klyngeleder Ragnhild Andersen. I sommer besluttet generalforsamlingen i InnovArena en kapitalnedsettelse som gjør det rimeligere å kjøpe seg inn i klyngeselskapet. I utgangspunktet ønsker man at ingen aksjonærer skal ha over 5 prosents eierandel i InnovArena-klyngen. Det settes ingen nedre grense for aksjekjøp.
– Vi ønsker at flere skal eie og videreutvikle innovasjonsplattformen som allerede har gitt regionen og enkeltselskaper viktige resultater. Jeg ønsker at InnovArena fortsatt skal være relevant for næringslivet vårt. Da trenger vi input fra de dyktigste aktørene også i styrerommet, sier Langli, som dermed signaliserer at klyngestyret vil endres.
Interessert i klyngemiljøet vårt?
Kontakt:
Ragnhild Andersen, klyngeleder
90523323 | [email protected]